Fladdermusworkshop Höör 10-11 mars 2012


Vi i gruppen ”Fladdermöss i Skåne” vill sprida kunskap om fladdermöss både bland oss själva och bland allmänheten. Vi har knutit kontakter med kunnigt folk och kan därför presentera ett mycket intressant program. Vår webbplats: www.chiroptera.se

Alla som är intresserade av något av innehållet är välkomna, dock är deltagarantalet begränsat.

Anmäl dej här: workshop1@chiroptera.se. Du kan också anmäla dig genom Facebookgruppen. Anmälningsavgift 25-50 kr betalas när du kommer.

Plats: Musikskolan, Storgatan 1, Höör. Med tåg har man 800 m från stationen. Hitta hit

Det kommer att finnas möjlighet till lunch på Gästis vid sidan om. Vi skickar förfrågan till alla anmälda i slutet av februari.

Lördag 9.00 - 12.20

Lunch

13.15 - 17.00

18.00 - 20.00

Kvällspass
Söndag 9.00 - 12.00 med start i glashyttan

13.00 - 15.00

Tack vare en förmånlig överenskommelse med musikskolan i Höör kan vi hålla avgiften för denna workshop så låg som 50 kr. Vi får till och med råd att bjuda på fika.

Den 20 februari vill vi ha besked om du önskar lunch på Höörs Gästis (lördag, söndag eller båda dagarna). Det ligger bara 50 m från vår lokal. Vi skickar ut en förfrågan till alla anmälda.

Alla deltagare får gärna ta med ett USB-minne. Det finns nämligen möjlighet att få med sig hem en del av det material som presenteras i workshopen (PowerPoint-presentationer och andra dokument).


Vi planerar en uppföljning i början av juli med ett mer avancerat innehåll.
På programmet (förslag):

  • Fördjupning i ljudanalysteknik
  • Upptäckten av ekolokalisation och tekniken bakom olika detektorsystem
  • Exkursioner - inventeringar
  • Inventering med box och ljudanalys
  • Aktuell forskning i Sverige och England, bl.a. Artbestämning med DNA-analys, sociala ljud hos Plecotus-arter, spårning mad radiosändare